10 Fontos Kérdés-Válasz

 1. Mi a különbség a vőfély és a ceremóniamester között?
 2. Ha hagyományokkal teletűzdelt esküvőt szeretnél!
  Vőfély: Régi szokás vőfélyt hívni a lakodalomba. Régebben a család barátja vagy rokona vállalta ezt a megtisztelő szerepet. Ma már hivatásos vőfélyt hívnak a lakodalmakba, aki pontosan és szépen levezénylik a lakodalmat. A vőfély a "menyasszonyos" háznál először kikéri a menyasszonyt a szülőktől a leendő férje számára. Eztán elbúcsúztatja a családtagoktól (apa, anya, testvér, nagyszülő, násznagy). Mindezt régi rigmusokkal. A lakodalomban a különböző fogások előtt kis versikével szórakoztatja a már éhes násznépet. A vőfély elengedhetetlen kellékei a bokrétás kalap és a szalagokkal feldíszített vőfélybot.

  Ha modern, elegáns esküvőt szeretnél!
  Ceremóniamester: Az esküvő előkészítése és lebonyolítása során tanácsadóként és vezetőként dolgozom együtt a párral az esküvő sikeréért. Az esküvő forgatókönyvének elkészítésekor ötleteket adok, hogy szórakoztató, de ne túlszervezett legyen az esküvő. A szertartás alatt is odafigyelek a protokoll betartására. Tiszteletben tartom a hagyományokat, rugalmasan segítek a rokoni szálakkal kapcsolatban, hogy mindenben teher nélkül dönthessetek.

 3. Miért kell neked női ceremóniamester?
 4. Igazi tévhit, hogy egy jó CM, csak pasi lehet. Lássuk, hogy sikerül a lagzi, ha egy NŐ irányításával valósul meg egy esküvő!
  Elegáns, kedves megjelenésemmel hamar a társaság kedvence leszek. Ceremóniamesterként ellenőrzöm a helyszín, és segítek az apró hibák javításába. Együttműködöm a dekorossal a látvány, a zenekarral a hangulat, az étteremmel a profi kiszolgálás érdekében. Határozott kézben tartom a háttérben folyó munkát, kommunikálok a vendégekkel és szem előtt tartom minden kívánságotokat. mindenre figyelek, a legapróbb részletek, semmi nem kerülik el a figyelmem. Köztudott, hogy a nők a férfiakkal ellentétben, egyszerre több mindenre tudnak odafigyelni, egyszerre többfelé képesek koncentrálni - ez egy esküvő esetében nagy előnyt jelent.

 5. A vőlegények miért szeretik a női ceremóniamestert?
 6. Sok pasi nem szereti, ha egy másik férfi dirigál.
  Viszont, ha kedvesen, magabiztosan egy nő kér tőle segítséget, nincs az a férfi, aki nem teljesítené a kéréseim. A mási ok, hogy biztonságban érzi a menyasszonyát.

 7. Miért szeretik a menyasszonyok a női ceremóniamestert?
 8. A nő a nővel könnyebben kerül bizalmi kapcsolatba.
  Segítek az átöltözésben, nem ritka, hogy az este folyamán többször igazítunk ruhát, sminket. Igazi barátnőként, bizalmasként tökéletes támasza vagyok a menyasszonynak.

 9. Mit rejt egy női ceremóniamester táskája?
 10. Mindent, ami egy váratlan helyzetben szükséges!
  Tű, cérna, patentok, gombon, tartalék harisnya, az otthon felejtett kereszt a szertartáshoz, hajgumik, csatok, smink tartozékok és sorolhatnám. Ha a vendégek szorulnak meg, vagy ha a menyasszony felejtett el valamit, nem gond engem nem érhet meglepetés.

 11. Mikor kezdődik a ceremóniamester munkája?
 12. Az én munkám a vendégvárás előtt 2 órával kezdődik.
  Számotokra ez nem látszik, mert a készülődéssel vagytok elfoglalva, de én a helyszínen egyeztetek az esküvőért felelős vendéglátóval, javítom az apróbb hibákat, még egyszer ellenőrzöm a forgatókönyv alapján a szükséges eszközöket.

 13. Hol találkoztok először velem a nagy napon?
 14. Ez a forgatókönyvtől függ.
  Van, amikor a vőlegénnyel a vendégvárást irányítom és van, amikor a szertartás helyszínén terelgetem násznépet.

 15. Miért válassz szertartásvezetőt?
 16. Amennyiben ehhez a kérdéshez érsz, akkor tudod, hogy tudok segíteni a szertartás vezetés szolgáltatásnál. Sok szempontból előnyös a szertartásvezető:

  • Nincsenek időkorlátok, akár a naplementében is kérhetitek a házasságkötést.
  • Nincs, helyszíni megkötés legyen, az egy borospincében vagy egy kilátóban bárhol megszervezzük a tökéletes menyegzőt.
  • Alkalmazkodik a pár igényeihez, egyedi ötleteivel segít abban, hogy ne csak megismételhetetlen, de felejthetetlen is legyen a szertartás.
  • Figyelembe veszi a családi bonyodalmakat.
  • Tökéletesen együttműködik a Ceremóniamesterrel.
  • Elegáns megjelenésével emeli az esemény színvonalát.
  • Nem utolsó sorban, nem drágább, mint az önkormányzatilag kirendelt anyakönyvvezető, aki a te esküvődről még rohan 3 másikra.

 17. Milyen lehetőségek vannak, ha pénzt akartok nászajándékba?
 18. Mindenképp a meghívón kell szerepelnie ennek az információnak!
  Segítek kiválasztani a nektek megfelelő szöveget.

 19. Mi van akkor, ha nem szeretnétek gyereksereget az esküvőtökön?
 20. Ezt a kérdést is nagyon kedvesen meg lehet fogalmazni.
  Több idézet közül választhattok, amit szintén a meghívóba kell beépíteni. De, ha már a gyereksereg összegyűlt a lakodalomba, szívesen gyerekfelügyelővel is segítem a zökkenőmentes estéteket.